torstai 15. marraskuuta 2018

Hankkeen esittely valtakunnallisilla opintoasiainpäivillä 14.11.2018


Hanna Ylönen ja Anna Kolehmainen esittelivät hanketta valtakunnallisilla Oamkin järjestämillä ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäivillä 14.11.2018. Kuulijoina oli noin 110 amkien opintoasioiden ammattilaista.

Hanna Ylönen esitteli Digiohjausta kaikille! -hankkeen ja digiohjauksen kehittämisen vaiheita Oamkissa, kuten Verkko-ohjaaja -hankkeessa tuotetun Verkko-ohjauksen oppaan sekä eOhjauspalvelut, jotka rakennettiin hankkeen aikana.

Puheessa pohdittiin muun muassa sitä, mitä digiohjaus oikeastaan on ja kuka määrittelee ohjauksen aitouden? Onko kasvokkain tapahtuva ohjaus aidompaa tai vuorovaikutteisempaa kuin verkossa tapahtuva ohjaus vai voiko opiskelija kokea verkko-ohjauksen jopa aidommaksi ja vuorovaikutteisemmaksi kuin kasvokkain tapahtuvan ohjauksen?Tilaisuudessa markkinoitiin toki myös hankkeen tapahtumia ja koulutuksia; keväällä 2019 toteutuvaa Digiohjaaja-cMOOCia ja tulevia webinaareja. Näistä tapahtumista voit lukea lisää osoitteesta https://bit.ly/2Fp7oCY.

Lopuksi toteutettiin lyhyt, leikkimielinen kysely Kahootilla, johon osallistui 78 pelaajaa. Vastausten mukaan, 25 prosentissa vastaajien amkeista on paljon ja aktiviisessa käytössä digiohjaus- ja neuvontapalveluita ja 58 prosentissa jonkin verran. 86 prosentin mielestä digiohjauspalvelut tulisi olla suunnattu kaikille opiskelijaryhmille, eikä vain tietyille, kuten verkko- ja monimuoto-opiskelijoille.Vastaajat olivat huikeita digiosaajia! Kahdeksan prosenttia kokivat olevansa guruja ja jopa 58 prosenttia omaavansa ihan hyvät digiohjaustaidot. Kysyttäessä toiveita tulevien koulutusten suhteen, eniten kannatusta sai aihe ’Tietoturva ja tietosuoja digiohjauksessa’. Tähän aiheeseen liittyen järjestetäänkin webinaari 10.12.2018, johon voi ilmottautua mukaan 26.11.2018 saakka.

Katso esittelyn kalvosetti täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti