perjantai 4. toukokuuta 2018

Koulutusta ohjaus- ja neuvontavideoiden tekemiseen

Oamkin opiskelijapalveluiden ja kv-palveluiden henkilöstölle järjestettiin huhtikuussa 2018 koulutusta OfficeMix-ohjelman käytöstä. Koulutuksia ja työpajoja oli yhteensä kolme. Koulutuksen tavoitteena oli tukea henkilöstöä tekemään lisää ohjaus- ja neuvontavideoita. Kouluttajana toimi Oamkin eKampuksen sovellussuunnittelija Timo Hakkarainen.


Koulutuksessa virisi ajatuksia esimerkiksi seuraavien videoohjeiden tekemisestä tai päivittämisestä: Opiskelijavakuutukset, erillishaut, avoimen ammattikorkeakoulun ja uusien tutkinto-opiskelijoiden ohjaus, lisäajan hakeminen, valmistuminen, lukujärjestystietojen kirjaaminen sekä kansainvälisten opiskelijoiden ohjaus.

Oamkin viestintäpalveluiden ohjeen mukaan: "Uuden saavutettavuusdirektiivin mukaan videot on tekstitettävä. Video- ja multimediamateriaalista säädetään erikseen, että ne kuuluvat saavutettavuusdirektiivin piiriin 23.9.2020 lähtien. Jos videon tutoriaalin sisältö on muulla tavoin saatavissa tekstimuodossa, ei tekstiraitaa tarvitse erikseen lisätä." Keskustelimme koulutuksissa tästä vaatimuksesta. Totesimme, että tekstitystä varten tarvitsemme toisen videoeditointiohjelman (esim. Screencast O Matic). Toisaalta OfficeMixillä tehdyt videot sisältävät jo pääasiassa tekstimuotoista tietoa, jota ei ole tarvetta toistaa.

Kati Koutonen ja Eija Kempas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti