tiistai 30. lokakuuta 2018

Videot ja Moodle ohjaus- ja neuvontatyössä


Oamkin opiskelija- ja kv-palveluiden henkilöstön toiveesta järjestettiin työpaja Moodle -oppimisalustan käyttömahdollisuuksista sekä uusintakoulutusta PowerPoint Recording toiminnosta (aiemmin OfficeMix). Kouluttajana toimi sovellussuunnittelija Joni Liikala Oamkin tietohallinnosta. 

PowerPoint Recording -työpajan tavoitteena oli tukea henkilöstöä kehittämään edelleen ohjaus- ja neuvontavideoita. PowerPointin Recording toiminto todettiin helppokäyttöiseksi. Tietojen päivitys on helppoa, kun koko videota ei tarvitse tehdä uudestaan, vaan tiedot voi päivittää dia kerrallaan. Ruudunkaappausvideoiden tekemiseen kaivattiin kuitenkin maksullista Screencast-O-Matic -ohjelmaa. Tehtyjä opiskelija-/kv-palveluiden videoita kootaan Oamkextra -kanavalle YouTubeen. 

Moodle-työpajassa koulutussuunnittelija Henna Alakulju Oamkin opiskelijapalveluista esitteli miten Moodlea hyödynnetään avoimen ammattikorkeakouluopiskelijoiden tiedotuksessa ja materiaalien jakamisessa. Kaikille avoimen opiskelijoille lisätään avoimen Moodle -kurssialue. Tiedottamisen näkökulmasta on ollut tärkeää, että Moodlen Uutiset -keskustelualueelle lisätyt tiedotteet tulevat aina pakotetusti myös opiskelijoiden koulusähköpostiin. Lisäksi Moodlessa ovat kootusti kampuskohtaiset infomateriaalit sekä linkit it-ohjeisiin ja avoimen muihin ohjeisiin.

Moodlesta löytyy paljon erilaisia toimintoja, jotka mahdollistavat tiedottamisen ja materiaalien jakamisen lisäksi mm. ryhmäkeskustelun sekä palautteen ja oppimistehtävien teettämisen opiskelijoilla. Joni Liikala (kuvassa) esitteli työpajassa lyhyesti näitä toimintoja. Loppukeskustelussa Moodlesta todettiin löytyvän kyllä toimintoja, joita voitaisiin hyödyntää opiskelija- ja kv-palveluissa. Toisaalta toimintoja ei tarvita yleensä yhtäaikaisesti monia. Moodlea ei siis ole syytä ottaa käyttöön, jos tarvetta on vain esimerkiksi tiedotus-/keskustelualueeseen, koska sama toiminto löytyy todennäköisesti jostain toisesta sovelluksesta helpommin. Tällainen voisi olla esimerkiksi Microsoftin Teams, jota myös Oamkissa otetaan parhaillaan laajemmin käyttöön.

Kati Koutonen ja Eija Kempas    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti